De Lamborghini Hurácan GT3 van GRT Grasser Racing wint bij zijn debuut in de ADAC GT Masters

De Lamborghini Hurácan GT3 heeft bij zijn debuut in de ADAC GT Masters afgelopen weekend meteen een overwinning behaald. De wagen van het GRT Grasser Racing Team, bestuurd door de twee fabriekspiloten Mirko Bortolotti en Adrian Zaugg, won in de tweede ronde van het kampioenschap de tweede race op het Red Bull Ring-circuit in Oostenrijk.

Maandag 15 juni 2015 — Deze overwinning was van groot belang voor het Zuid-Afrikaanse/Italiaanse duo: de ADAC GT Masters is een van de meest prestigieuze nationale GT-kampioenschappen in Europa, waaraan tal van constructeurs en de meest getalenteerde Europese piloten deelnemen.

«Om ervaring op te doen in sprintraces hebben we ervoor gekozen om deel te nemen aan het belangrijkste nationale GT3-kampioenschap van Europa. Na eerdere problemen verbeterden we de setup, en zowel de piloten als het GRT-team leverden prachtig werk. Dit succes is een uitstekende start in aanloop naar de productie van de eerste wagens voor klanten», verklaarde Giorgio Sanna, motorsportdirecteur bij Lamborghini Automobili.

De overwinning kwam er ondanks een sterk gewijzigde ‘balance of performance’, die leidde tot de toevoeging van 40 mm-restrictoren en bijna 100 kg extra ballast tegenover de wagen die race 1 won.

Zaugg opende het weekend met een vijfde plaats in de eerste kwalificatiesessie. Tijdens de tweede sessie klom Bortolotti op naar de vierde plaats, op nauwelijks een tiende van een seconde achter de poleposition. De eerste race, waarin het team voor een voorzichtige aanpak koos, eindigde met een zesde plaats algemeen, hoewel een vierde plaats mogelijk was. Een ‘drive through penalty’ voor overdreven snelheid in de pits (de wagen reed slechts 1 km/u te snel) op tien rondes van het einde kostte het team twee plaatsen.

Race twee werd op drie rondes van het einde beslecht na een spannend duel met de Chevrolet Corvette bestuurd door de kampioen van 2013, Daniel Keilwitz, en Andreas Wirth. Met deze zege illustreerde de Lamborghini Hurácan GT3 zijn snelheid en competitiviteit.

 

De piloten

Mirko Bortolotti: «We hebben echt ons uiterste best gedaan en waren constant een beetje sneller dan de Corvette. Ik ben ontzettend blij voor Lamborghini en voor de fans die ons naar Oostenrijk volgden. We konden ons geen beter resultaat wensen.»

Adrian Zaugg: «Ik ben bijzonder trots op deze eerste overwinning voor de nieuwe Lamborghini Hurácan GT3 in de ADAC GT Masters. Ik ben ook erg blij dat we het GRT-team een overwinning konden bezorgen in hun thuisrace.»

 

 

GT3
GT3
Sylvie Huwart Press Relations at Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.