De Lamborghini Hurácan GT3 van GRT Grasser Racing wint bij zijn debuut in de ADAC GT Masters

De Lamborghini Hurácan GT3 heeft bij zijn debuut in de ADAC GT Masters afgelopen weekend meteen een overwinning behaald. De wagen van het GRT Grasser Racing Team, bestuurd door de twee fabriekspiloten Mirko Bortolotti en Adrian Zaugg, won in de tweede ronde van het kampioenschap de tweede race op het Red Bull Ring-circuit in Oostenrijk.

Deze overwinning was van groot belang voor het Zuid-Afrikaanse/Italiaanse duo: de ADAC GT Masters is een van de meest prestigieuze nationale GT-kampioenschappen in Europa, waaraan tal van constructeurs en de meest getalenteerde Europese piloten deelnemen.

«Om ervaring op te doen in sprintraces hebben we ervoor gekozen om deel te nemen aan het belangrijkste nationale GT3-kampioenschap van Europa. Na eerdere problemen verbeterden we de setup, en zowel de piloten als het GRT-team leverden prachtig werk. Dit succes is een uitstekende start in aanloop naar de productie van de eerste wagens voor klanten», verklaarde Giorgio Sanna, motorsportdirecteur bij Lamborghini Automobili.

De overwinning kwam er ondanks een sterk gewijzigde ‘balance of performance’, die leidde tot de toevoeging van 40 mm-restrictoren en bijna 100 kg extra ballast tegenover de wagen die race 1 won.

Zaugg opende het weekend met een vijfde plaats in de eerste kwalificatiesessie. Tijdens de tweede sessie klom Bortolotti op naar de vierde plaats, op nauwelijks een tiende van een seconde achter de poleposition. De eerste race, waarin het team voor een voorzichtige aanpak koos, eindigde met een zesde plaats algemeen, hoewel een vierde plaats mogelijk was. Een ‘drive through penalty’ voor overdreven snelheid in de pits (de wagen reed slechts 1 km/u te snel) op tien rondes van het einde kostte het team twee plaatsen.

Race twee werd op drie rondes van het einde beslecht na een spannend duel met de Chevrolet Corvette bestuurd door de kampioen van 2013, Daniel Keilwitz, en Andreas Wirth. Met deze zege illustreerde de Lamborghini Hurácan GT3 zijn snelheid en competitiviteit.

 

De piloten

Mirko Bortolotti: «We hebben echt ons uiterste best gedaan en waren constant een beetje sneller dan de Corvette. Ik ben ontzettend blij voor Lamborghini en voor de fans die ons naar Oostenrijk volgden. We konden ons geen beter resultaat wensen.»

Adrian Zaugg: «Ik ben bijzonder trots op deze eerste overwinning voor de nieuwe Lamborghini Hurácan GT3 in de ADAC GT Masters. Ik ben ook erg blij dat we het GRT-team een overwinning konden bezorgen in hun thuisrace.»

 

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos