GROOTSE LANCERING OP KLEINE SCHAAL: DE LEGO® TECHNIC™ LAMBORGHINI SIÁN FKP 37 ONTHULD TIJDENS MINIATUUR SUPERCAR EVENT

GROOTSE LANCERING OP KLEINE SCHAAL: DE LEGO® TECHNIC™ LAMBORGHINI SIÁN FKP 37 ONTHULD TIJDENS MINIATUUR SUPERCAR EVENT

de LEGO Group en Automobili Lamborghini de langverwachte LEGO® Technic™ Lamborghini Sián FKP 37 in ware stijl. De onthulling bevatte alle spanning, emotie en opwinding van een lanceringsevenement voor een superauto, maar was op kleine schaal en volledig aangedreven door LEGO Technic onderdelen.

 

De ster van de show, LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 op 1:8 schaal, belichaamt het ongeëvenaarde vermogen, het visionaire ontwerp en de futuristische elegantie van de Italiaanse limited-edition supersportwagen. Voor het eerst gepresenteerd op de autoshow in Frankfurt in september 2019, worden slechts 63 van de full-size Lamborghini Sián FKP 37 modellen geproduceerd, waardoor deze 3,696-delige replica het ultieme verzamelpunt is voor liefhebbers van luxeauto’s en LEGO fans die op zoek zijn naar hun volgende bouwuitdaging.

 

Het model heeft een levendige, limoengroene kleur en elegante gouden velgen en is ruim 13 cm hoog, 23 60 cm lang en 25 cm breed. Dit unieke model is de ultieme aanvulling op elke LEGO collectie.

 

De LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 is vanaf 1 juni rechtstreeks verkrijgbaar in LEGO winkels* en op www.LEGO.com/Technic-Lamborghini-Sian. Vanaf 1 augustus 2020 zal de set breder verkrijgbaar zijn.

 

 

Een indrukwekkende onthulling

Op een technisch hoogstaande én supersportauto waardige manier heeft de verbluffende LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 haar entree gemaakt: tijdens de eerste 1:8-lancering van de LEGO Group.

 

Van de elegante omgeving en futuristische verlichting tot het energieke silhouet van de auto, de hele ervaring werd gemaakt uit LEGO Technic onderdelen. Hieruit blijkt eens te meer dat je met LEGO Technic alles kunt bouwen wat je maar kunt bedenken.

 

De onthulling werd wereldwijd getoond om alle fans van luxe auto’s en LEGO liefhebbers de kans te geven om de magie en emotie van een echte supersportwagen lancering te ervaren. De video van de onthulling en het maken van het verhaal kan hier worden bekeken: https://youtu.be/RznsFCdJnuk

 

Een vooruitstrevend design

De LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 belichaamt de onmiskenbare kracht en het verbluffende uiterlijk van de Lamborghini Sián, zowel op het vlak van design als in stijl. De futuristische kenmerken van de supersportwagen zijn tot in de kleinste details nagebootst, waardoor trotse eigenaars dichter bij het echte model komen te staan dan ze zich ooit zouden kunnen voorstellen. Deze meeslepende accenten zijn onder andere een replica van de onvergelijkbare V12-motor van de Lamborghini Sián, een achterspoiler die uitklapt zoals op de echte auto, voor- en achterwielophanging en een stuurwiel versierd met het Automobili Lamborghini-embleem.

 

Zoals het een Lamborghini betaamd, beschikt het model over omhoog scharnierende deuren die bij opening de perfect nagebouwde cockpit onthullen. Binnenin is het luxueuze interieur nauwkeurig nagebootst met een volledig functionerende sequentiële versnellingsbak met 8 versnellingen.

 

Niels. Christiansen, CEO van de LEGO Groep over het visionaire ontwerp: “Dit nieuwe model representeert het streven naar uitmuntendheid dat is verankerd in het DNA van zowel Automobili Lamborghini als de LEGO Group. Zowel het 1:8-model als de onthulling zijn hoogstandjes van technische innovatie mogelijk gemaakt door ongelooflijk getalenteerde teams uit onze twee bedrijven. De LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 bewijst dat je met LEGO® Technic alles kunt bouwen wat je hart wenst. Ik kan niet wachten om deze authentieke replica van deze futuristische supersportwagen echt te bouwen.”

 

“Net als de Lamborghini supersportwagen is de LEGO bouwsteen is een icoon” aldus Stefano Domenicali, CEO en voorzitter van Automobili Lamborghini. “Ze belichamen allebei het streven naar perfectie op het vlak van design door voortdurend onderzoek en ontwikkeling, creëren verschillende emoties bij elke interactie en worden door verschillende generaties gewaardeerd. Elke Lamborghini supersportwagen kan uniek zijn dankzij ons Ad Personam personalisatieprogramma en de specifieke rijstijl van elke eigenaar, net zoals LEGO bouwstenen bouwers van alle leeftijden eindeloze mogelijkheden bieden om te creëren. Deze uitstekende replica van de Lamborghini Sián FKP 37 van de LEGO Group biedt zowel fans van supersportwagens als LEGO liefhebbers een schitterende nieuwe bouwervaring. Lamborghini is bevoorrecht om deze kans met de LEGO Group te kunnen delen.”

 

Om de bouwervaring net zo spannend en meeslepend te maken als een rit achter het stuur van de echte auto, kunnen trotse eigenaars ook de voorklep openen. Daarin bevindt zich een stijlvolle Lamborghini reistas en een uniek serienummer dat toegang geeft tot speciale content op www.LEGO.com/lamborghini-sian.

 

Een exclusieve serie van 13 videocasts met experts van Automobili Lamborghini en LEGO is ook toegankelijk via QR-codes die zich bevinden in de twee prachtig afgewerkte boekjes die bij het model horen. Terwijl de fans bouwen aan de set met behulp van de uitgebreide bouwinstructies, verdiepen deze videocasts zich in de inspiratie achter de verschillende fasen van het ontwerp. Niet alleen de bouwervaring is uniek: de LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 is ook gehuld in een unieke doos die geïnspireerd is op de iconische lijnen, het kenmerkende koplampsilhouet en de opvallende kleur van de originele Lamborghini Sián.

 

-Einde- 

 

TOELICHTINGEN VOOR DE REDACTIE

 

LEGO® Technic Lamborghini Sián FKP 37 (42115)

  • Leeftijd 18+
  • 3696 onderdelen
  • € 379,99
Contacteer ons
Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos