Lamborghini Aventador Miura Homage

Lamborghini Aventador Miura Homage

Eerbetoon aan de 50e verjaardag van de legendarische Miura

Automobili Lamborghini presenteert de Aventador Miura Homage, een speciale editie
van de huidige Aventador coupé die hulde brengt aan de Miura, de voorloper van alle
Lamborghini-supersportwagens met V12-motor, in het jaar waarin die zijn 50e verjaardag
viert. Slechts 50 exemplaren van de wagen zullen er gebouwd worden, bestemd voor
bepaalde markten wereldwijd. De meeste ervan zijn al verkocht.

De Aventador Miura Homage, een creatie van Lamborghini's Ad Personam-studio, weerspiegelt de kleuren en specificaties van de originele Miura-modellen. Het bovenste deel van het koetswerk contrasteert met het onderste gedeelte en de drempels in een andere kleur. De originele Miura was beschikbaar met een waaier aan kleuren en bekledingen, vaak op maat van de persoonlijke wensen van de klant. Zes van de meest iconische kleuren zijn nu ook beschikbaar voor de Aventador Miura Homage, waaronder Rosso Arancio Miura (oranje), Verde Scandal (groen) en Blu Tahiti (blauw).

 

Het eerbetoon aan de Miura gaat aan de buitenzijde verder met 20- of 21-duimsvelgen 'Dione' in mat zilver of goud. De Aventador Miura Homage is meteen herkenbaar aan de metaalkleurige Miura-badge op de flanken, het zwarte Lamborghini-logo achteraan en het 'limited edition'-plaatje in het interieur.

 

Voor het interieur is er de keuze uit twee kleuren: volledig in het zwart (Nero Ade) of in leder 'Terra Emilia' met kleur-op-kleur stiksels en een koolstofvezel-pack standaard. In het bovenste gedeelte van de zetels is in het goud of zilver het 'Miura 50th'-logo gestikt, passend bij de koetswerkkleur, terwijl in de lederbekleding van het instrumentenbord een 'Lamborghini'-opschrift geborduurd is.

 

De Aventador Miura Homage heeft een V12-motor van 6,5 l, die 700 pk levert bij 8.250 t/min. en een maximumkoppel van 690 Nm ontwikkelt bij 5.500 t/min. Hij sprint van 0-100 km/u in nauwelijks 2,9 s en haalt een topsnelheid van 350 km/u.

 

De Aventador Miura Homage zal getoond worden tijdens verschillende evenementen van Automobili Lamborghini om de 50e verjaardag van de Miura te vieren in 2016. Afgelopen weekend werd hij voor het eerst getoond op het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk.

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos