Lamborghini Aventador Miura Homage

Lamborghini Aventador Miura Homage

Eerbetoon aan de 50e verjaardag van de legendarische Miura

Donderdag 30 juni 2016 — Automobili Lamborghini presenteert de Aventador Miura Homage, een speciale editie
van de huidige Aventador coupé die hulde brengt aan de Miura, de voorloper van alle
Lamborghini-supersportwagens met V12-motor, in het jaar waarin die zijn 50e verjaardag
viert. Slechts 50 exemplaren van de wagen zullen er gebouwd worden, bestemd voor
bepaalde markten wereldwijd. De meeste ervan zijn al verkocht.

De Aventador Miura Homage, een creatie van Lamborghini's Ad Personam-studio, weerspiegelt de kleuren en specificaties van de originele Miura-modellen. Het bovenste deel van het koetswerk contrasteert met het onderste gedeelte en de drempels in een andere kleur. De originele Miura was beschikbaar met een waaier aan kleuren en bekledingen, vaak op maat van de persoonlijke wensen van de klant. Zes van de meest iconische kleuren zijn nu ook beschikbaar voor de Aventador Miura Homage, waaronder Rosso Arancio Miura (oranje), Verde Scandal (groen) en Blu Tahiti (blauw).

 

Het eerbetoon aan de Miura gaat aan de buitenzijde verder met 20- of 21-duimsvelgen 'Dione' in mat zilver of goud. De Aventador Miura Homage is meteen herkenbaar aan de metaalkleurige Miura-badge op de flanken, het zwarte Lamborghini-logo achteraan en het 'limited edition'-plaatje in het interieur.

 

Voor het interieur is er de keuze uit twee kleuren: volledig in het zwart (Nero Ade) of in leder 'Terra Emilia' met kleur-op-kleur stiksels en een koolstofvezel-pack standaard. In het bovenste gedeelte van de zetels is in het goud of zilver het 'Miura 50th'-logo gestikt, passend bij de koetswerkkleur, terwijl in de lederbekleding van het instrumentenbord een 'Lamborghini'-opschrift geborduurd is.

 

De Aventador Miura Homage heeft een V12-motor van 6,5 l, die 700 pk levert bij 8.250 t/min. en een maximumkoppel van 690 Nm ontwikkelt bij 5.500 t/min. Hij sprint van 0-100 km/u in nauwelijks 2,9 s en haalt een topsnelheid van 350 km/u.

 

De Aventador Miura Homage zal getoond worden tijdens verschillende evenementen van Automobili Lamborghini om de 50e verjaardag van de Miura te vieren in 2016. Afgelopen weekend werd hij voor het eerst getoond op het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk.

 

Sylvie Huwart Press Relations at Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.