Lamborghini Aventador S: meer technologie voor een betere beheersbaarheid

Lamborghini Aventador S: meer technologie voor een betere beheersbaarheid

Lamborghini lanceert een nieuwe versie van de Aventador. Hij werd op alle niveaus aangepast en krijgt voor het eerst ook vierwielsturing.

De aangepaste V12-motor van de Aventador S levert 740 pk. Zo spurt hij in 2,9 seconden van 0 tot 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 350 km/u. De aerodynamica van deze Aventador S werd extreem aangepast met het oog op een betere motorkoeling, bijkomende aerodynamische druk (tot 130 %) en het verlagen van de luchtweerstand (tot 400 %).

Het onderstel werd herzien zodat de wagen agressiever instuurt en voor het eerst sturen de vier aangedreven wielen van de Aventador ook mee. Dat maakt de wagen veel wendbaarder bij lage snelheden en komt vooral de stabiliteit bij hoge snelheden ten goede.

De Lamborghini Aventador S kost 282.000 € excl. btw. De eerste leveringen zijn voorzien voor de lente van 2017.

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.
  • Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 


Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos