Lamborghini brengt de Urus Performante naar de Zoute Grand Prix

Lamborghini brengt de Urus Performante naar de Zoute Grand Prix

De ultieme versie van de Urus beleeft zijn Europese première tijdens de Zoute Grand Prix van 6 tot 9 oktober.

Lichter, sportiever en gedurfder: de Urus Performante belichaamt de ultieme combinatie van opwinding achter het stuur en pure prestaties in een uniek design. De kracht van zijn persoonlijkheid is vanaf de eerste oogopslag herkenbaar. De Urus Performante beleeft zijn Europese première in de PRADO ZOUTE. Als een rasecht Super Sport Utility Vehicle drukt de Urus Performante het onwrikbare credo van Lamborghini uit: "Form follows function”, ofwel: vorm volgt functie. Het gulle gebruik van lichtere componenten door het gebruik van koolstofvezel vermindert het gewicht aanzienlijk en is het belangrijkste designkenmerk van de Urus Performante: sportief, elegant en gedurfd, met proporties die doen denken aan een supersportwagen. Ook het interieur weerspiegelt deze eigenschappen, terwijl de 4,0 liter-V8-motor met dubbele turbo nu 666 pk en 850 Nm koppel levert.

Ontbrekende schakel

De andere attractie van Lamborghini op PRADO ZOUTE in Knokke is de Huracán Tecnica. De Tecnica is de ontbrekende schakel tussen de Huracán EVO en de STO, en is gerestyled op basis van de exclusieve Sian en de concept car Terzo Millennio. Hij is alleen leverbaar met achterwielaandrijving en slaat een brug tussen verleden en toekomst, lifestyle en prestaties, weg en circuit. Zijn atmosferische 5,2 liter-V10-motor ontwikkelt niet minder dan 640 pk.

Contacteer ons
Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos