Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini Huracán Performante

Lamborghini heeft op het salon van Genève de Huracán Performante onthuld.

Deze variant levert topprestaties en linkt lichtgewichttechnologieën aan actieve aerodynamica met het oog op uitzonderlijke circuitcapaciteiten.

Het vermogen van de 5,2 l grote V10-motor werd opgetrokken tot 640 pk. De Lamborghini Huracán Performante kreeg ook een specifieke afstelling voor het onderstel en de vierwielaandrijving. Met die specificaties is hij in staat om op circuit recordtijden neer te zetten, maar ook op de weg staat hij garant voor een dynamisch en overtuigend rijgedrag. Het beste bewijs hiervan is de tijd van 6:52:01 minuten die in oktober op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring werd afgeklokt. Dit is een nieuw record voor een productiewagen!

Dergelijke resultaten werden mogelijk gemaakt door het gewicht van deze Lamborghini Huracán Performante met 40 kg te drukken (1.382 kg). Diverse structurele onderdelen en koetswerkelementen – voor- en achterspoiler, motorkap, achterbumper, diffusor – werden uit composietmateriaal van de jongste generatie vervaardigd.

Het design van de Huracán Performante is niet alleen een knipoog naar de racerij, hij krijgt ook actieve koetswerkelementen die toelaten om de aerodynamische druk of de luchtstroom te beïnvloeden. Deze technologie werd Aerodinamica Lamborghini Attiva of ALA (Italiaans voor ‘vleugel’) genoemd. In de voorbumper zitten luchtkleppen die in 500 milliseconden kunnen openen of sluiten. Bij de achtervleugel wordt de luchtstroming gestuurd door elektrisch bediende vinnen. Dit systeem is 80 % lichter dan een klassieke hydraulische bediening. Wanneer het ALA-systeem wordt uitgeschakeld, werkt de achtervleugel zoals een conventionele vaste spoiler. Hij biedt tot 750 % bijkomende druk in vergelijking met de Huracán coupé.

Ook binnenin is de link met de competitie duidelijk want tal van onderdelen zijn van composietmateriaal en het volledige interieur is met donker alcantara bekleed, ook de standaard geleverde sportzetels. De bestuurder kan de digitale schermen personaliseren in functie van de gekozen rijmodus (Strada, Sport en Corsa).

Ook het onderstel werd grondig gemodificeerd. Zo werd de demping 10 % stugger waardoor de rolneiging van de Huracán met 15 % verminderde. Ook de variabele stuurbekrachtiging (Lamborghini Dynamic Steering) werd opnieuw gekalibreerd om een directer stuurgevoel te creëren. De 20-duims aluminium velgen zijn voorzien van Pirelli P-Zero Corsa-banden. Deze werden specifiek ontwikkeld voor de Huracán Performante. Optioneel worden gehomologeerde Pirelli Trofeo-R-banden gemonteerd.

Al deze ingrepen zorgen ervoor dat de Huracán Performante uitzonderlijke prestaties neerzet. De sprint van 0 tot 100 km/u realiseert hij in 2,9 seconden en 6 seconden extra volstaan om 200 km/u te halen. De topsnelheid ligt boven de 325 km/u! Het remsysteem is even efficiënt want deze Huracán Performante stopt in amper 31 meter van 100 tot 0 km/u.

De Lamborghini Huracán Performante zal vanaf deze zomer beschikbaar zijn en kost 237.160,00 € incl. btw.

 

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos