Leverings- en omzetrecord voor Automobili Lamborghini in 2014

Leverings- en omzetrecord voor Automobili Lamborghini in 2014

Omzetstijging met 24% van 508 tot 629 miljoen euro & aantal leveringen wereldwijd met 19% gestegen tot 2.530 wagens.

Automobili Lamborghini S.p.A. slaagde er in 2014 opnieuw in om zijn bedrijfsresultaten te verbeteren, en realiseerde op het vlak van omzet en aantal leveringen een historisch record in de meer dan vijftigjarige geschiedenis van de onderneming.

Het aantal geleverde wagens wereldwijd steeg van 2.121 naar 2.530, goed voor een stijging met 19%. De omzet kende een nog sterkere groei, met 24%, van 508 tot 629 miljoen euro. Die buitenproportionele omzetstijging is te danken aan de grote vraag naar de Aventador en de bijzonder succesvolle lancering van de Huracán.

"Voor de vierde keer op rij heeft Automobili Lamborghini een zeer bevredigend bedrijfsresultaat gerealiseerd. De nieuwe recordcijfers beklemtonen de aantrekkingskracht van ons modellengamma en de kracht van onze wereldwijde merk-, product- en verkoopstrategie", verklaart Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A.

Intussen is in de hoofdzetel van het merk in het Noord-Italiaanse Sant'Agata Bolognese al de maximale productiecapaciteit voor heel 2015 bereikt.

De traditierijke Italiaanse onderneming blijft fors investeren in onderzoek, ontwikkeling en infrastructuur, om haar innovatiepotentieel veilig te stellen en zich voor te bereiden op verdere groei. Ondanks een in de sector bovengemiddeld investeringspercentage van meer dan 20% realiseerde de onderneming ook in 2014 winst.

 

Winkelmann benadrukt: "De onderneming gaat op een solide financiële basis de toekomst tegemoet. Met nieuwe aantrekkelijke modellen en continue investeringen voorzien wij, bij stabiele markten, een solide groei op middellange termijn."

 

Lamborghini is wereldwijd actief als constructeur van luxueuze supersportwagens, en de omzet is gelijkmatig verdeeld over de drie grote regio's EMEA (Europa, Nabije Oosten en Afrika), Amerika en Azië/Pacific. Daardoor kan de onderneming flexibel op omzetschommelingen in afzonderlijke markten reageren.

Om een antwoord te kunnen bieden op de eisen als gevolg van de toegenomen productie en nieuwe projecten, werden in het voorbije jaar in Sant'Agata Bolognese bijkomend 192 hooggekwalificeerde medewerkers in dienst genomen. Zo telde de onderneming per eind december in totaal 1.175 werknemers. Lamborghini mocht in 2014 verschillende gerenommeerde prijzen in ontvangst nemen voor zijn personeelsmanagement en goede bedrijfsvoering.

 

Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos