Leverings- en omzetrecord voor Automobili Lamborghini in 2014

Leverings- en omzetrecord voor Automobili Lamborghini in 2014

Omzetstijging met 24% van 508 tot 629 miljoen euro & aantal leveringen wereldwijd met 19% gestegen tot 2.530 wagens.

Vrijdag 20 maart 2015 — Automobili Lamborghini S.p.A. slaagde er in 2014 opnieuw in om zijn bedrijfsresultaten te verbeteren, en realiseerde op het vlak van omzet en aantal leveringen een historisch record in de meer dan vijftigjarige geschiedenis van de onderneming.

Het aantal geleverde wagens wereldwijd steeg van 2.121 naar 2.530, goed voor een stijging met 19%. De omzet kende een nog sterkere groei, met 24%, van 508 tot 629 miljoen euro. Die buitenproportionele omzetstijging is te danken aan de grote vraag naar de Aventador en de bijzonder succesvolle lancering van de Huracán.

"Voor de vierde keer op rij heeft Automobili Lamborghini een zeer bevredigend bedrijfsresultaat gerealiseerd. De nieuwe recordcijfers beklemtonen de aantrekkingskracht van ons modellengamma en de kracht van onze wereldwijde merk-, product- en verkoopstrategie", verklaart Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A.

Intussen is in de hoofdzetel van het merk in het Noord-Italiaanse Sant'Agata Bolognese al de maximale productiecapaciteit voor heel 2015 bereikt.

De traditierijke Italiaanse onderneming blijft fors investeren in onderzoek, ontwikkeling en infrastructuur, om haar innovatiepotentieel veilig te stellen en zich voor te bereiden op verdere groei. Ondanks een in de sector bovengemiddeld investeringspercentage van meer dan 20% realiseerde de onderneming ook in 2014 winst.

 

Winkelmann benadrukt: "De onderneming gaat op een solide financiële basis de toekomst tegemoet. Met nieuwe aantrekkelijke modellen en continue investeringen voorzien wij, bij stabiele markten, een solide groei op middellange termijn."

 

Lamborghini is wereldwijd actief als constructeur van luxueuze supersportwagens, en de omzet is gelijkmatig verdeeld over de drie grote regio's EMEA (Europa, Nabije Oosten en Afrika), Amerika en Azië/Pacific. Daardoor kan de onderneming flexibel op omzetschommelingen in afzonderlijke markten reageren.

Om een antwoord te kunnen bieden op de eisen als gevolg van de toegenomen productie en nieuwe projecten, werden in het voorbije jaar in Sant'Agata Bolognese bijkomend 192 hooggekwalificeerde medewerkers in dienst genomen. Zo telde de onderneming per eind december in totaal 1.175 werknemers. Lamborghini mocht in 2014 verschillende gerenommeerde prijzen in ontvangst nemen voor zijn personeelsmanagement en goede bedrijfsvoering.