Nieuw recordjaar voor Automobili Lamborghini: 3.457 nieuwe auto’s geleverd in 2016

Nieuw recordjaar voor Automobili Lamborghini: 3.457 nieuwe auto’s geleverd in 2016

·         Lamborghini verhoogt wereldwijde verkoop met 7 %, van 3.245 tot 3.457 leveringen

·         Verkoop Lamborghini groeit voor zesde jaar op rij

·         VS bevestigt positie als grootste individuele markt 

·         Historisch verkooprecord voor V10-model Huracán

·         Verkooprecords in alle belangrijke regio’s: EMEA, Amerika en Azië-Pacific

In het boekjaar 2016 (1 januari - 31 december) heeft Automobili Lamborghini S.p.A. opnieuw een historisch verkooprecord geboekt. Met een wereldwijde verkoop van 3.457 nieuwe auto’s heeft de Italiaanse constructeur van supersportwagens voor het eerst de grens van 3.400 exemplaren overschreden. Dit is niet alleen een nieuwe mijlpaal voor de verkoop, maar voor het merk in het algemeen.

“In 2016 heeft Lamborghini zijn uitstekende vorm bewezen. De onderneming liet een nieuw record optekenen wat de jaaromzet betreft, en overtrof andermaal de bedrijfsdoelstellingen. Dit nieuwe historische hoogtepunt bevestigt eens te meer de waarde en duurzaamheid van onze merk-, product- en verkoopstrategie. Dit is een echte teamprestatie, die trouwens des te opmerkelijker is omdat we ons tegelijkertijd voorbereiden op nieuwe modellen in ons aanbod van supersportwagens, maar ook op een derde modellijn – wat op bedrijfsniveau een gigantische sprong betekent voor ons gamma”, zegt Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A.

Met 135 verdelers in 50 landen steeg het aantal leveringen wereldwijd van 3.245 naar 3.457 exemplaren in 2016. Dit komt neer op een commerciële groei van 7 % ten opzichte van het jaar voordien en dankzij een continue groei gedurende de voorbije zes jaar op meer dan 2,6 keer de verkoop van het jaar 2010.

Lamborghini is een wereldwijd merk en de distributie is goed gespreid over de drie regio’s EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), Amerika en Azië-Pacific, die elk goed zijn voor ongeveer een derde van de wereldwijde verkoop. Deze regio’s boekten allemaal nieuwe verkooprecords en droegen bij tot de wereldwijde groei.

Met 1.041 exemplaren blijft de VS de grootste individuele markt, gevolgd door Japan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada, het Midden-Oosten en China.

Dankzij de Huracán was 2016 het meest succesvolle jaar tot nu toe in de geschiedenis van Lamborghini voor de verkoop van V10-modellen. In totaal werden vorig jaar 2.353 exemplaren van de Huracán Coupé en Spyder geleverd (tegenover 2.242 stuks in 2015).

De verkoop van het twaalfcilindermodel Aventador steeg van 1.003 exemplaren in 2015 naar 1.104 stuks in 2016. Een succesverhaal dat nog extra werd onderstreept door de productie van het 6.000e exemplaar in december 2016.

 

Nieuwe modellen 2016

Na de onthulling van de Lamborghini Centenario Coupé op het autosalon van Genège 2016 presenteerde Lamborghini in augustus 2016 tijdens de Monterey Car Week de open versie van deze bijzonder exclusieve reeks, de Centenario Roadster. Zowel van de coupé als van de roadster worden slechts 20 exemplaren gebouwd, met levering vanaf 2017. Met deze reeks brengt het merk hulde aan de honderdste verjaardag van de geboorte van zijn oprichter, Ferruccio Lamborghini.

Een ander model dat bij het begin van 2016 werd gelanceerd, was de speciale reeks Huracán Avio, met een beperkte oplage van 250 voertuigen waarvan de eerste werden geleverd in de zomer.

In juni 2016 presenteerde Lamborghini de Aventador Miura Homage. Naar aanleiding van de 50e verjaardag van de Miura – de voorloper van alle Lamborghini-supersportwagens met V12-motor – worden 50 exemplaren van deze speciale reeks van de Aventador Coupé gebouwd.

In november 2016 werd de Lamborghini Huracán Rear Wheel Drive Spyder gelanceerd op de Los Angeles Auto Show.

In december 2016 werd de nieuwe Lamborghini Aventador S aangekondigd. Dit model wordt gekenmerkt door een nieuw aerodynamisch design, een nieuw ontwikkelde ophanging met het nieuwe vierwielsturingsysteem, meer vermogen (nu 740 pk) en een nieuwe rijdynamiek. De ‘S’ was vroeger ook al het achtervoegsel van de geoptimaliseerde Lamborghini-modellen en bepaalt een nieuwe referentie voor het V12-gamma.

 

Lamborghini Motorsport 2016

Ook de autosportafdeling Lamborghini Squadra Corse beleefde nieuwe hoogtepunten wat het aantal deelnemers en successen betreft.

De monomerkcompetitie Lamborghini Super Trofeo, die wordt georganiseerd in drie continenten (Europa, Azië en Amerika), verzamelde deelnemersvelden van gemiddeld meer dan 80 Huracán Super Trofeo’s, en ontving wereldwijd 150 rijders meer dan in 2015. Voor begin 2017 is een nieuwe Middle East-reeks gepland in Abu Dhabi en Dubai.

De Lamborghini GT3-reeks trok wereldwijd meer dan 40 auto’s van klantenteams aan. Lamborghini-teams verzamelden 18 algemene overwinningen, 22 poleposities en in totaal 52 podiumplaatsen. Zowel in de GT Asia Series als de International GT Open 2016 werd het kampioenschap gewonnen door Lamborghini-teams.

 

Derde model in 2018 - Lamborghini bereidt zich voor op een nieuw tijdperk

In 2018 wordt de SUV Urus gelanceerd als derde model in Lamborghini’s productgamma. De Urus brengt behalve extra groei en belangrijke kansen voor het merk ook een aanzienlijke toename van de productiecapaciteit met zich mee. De nieuwe faciliteiten in Sant'Agata Bolognese zullen klaar zijn in 2017.

 

50e verjaardag van de Lamborghini Miura

In 2016 werd de 50e verjaardag van de Miura gevierd. Met haar classic-afdeling PoloStorico toonde de onderneming haar uitgebreide knowhow op het vlak van de restauratie en certificering van een aantal klassieke Lamborghini-modellen. Verspreid over het jaar namen deze klassiekers deel aan verschillende evenementen, waaronder de grootste internationale ‘concours d’élégance’ (zoals Goodwood Festival of Speed, Salon Privé, Villa d'Este, Pebble Beach, Amelia Island and Concours d'Elégance Suisse) en een rondrit in Italië met 20 Miura’s van over de hele wereld.

 

Contacteer ons
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Sylvie Huwart Press Relations, Lamborghini Brussels a division of s.a. D'Ieteren n.v.
Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos