Tecnomar

Tecnomar

Lamborghini voor op het water

Het Italiaanse Sea Group werkt samen met Lamborghini om een jacht te bouwen dat is geïnspireerd op de Sián. Lamborghini Brussels is bovendien partner geworden van dit uitzonderlijke initiatief.  

Het idee is ontstaan bij de vaststelling dat heel wat Lamborghini-bezitters niet ongevoelig waren om één (of zelfs meerdere) jachten te bezitten. Daarom sloegen de Italian Sea Group en Lamborghini de handen in elkaar om de Tecnomar for Lamborghini 63 te ontwikkelen. Deze boot is vooral geïnspireerd op de jongste Lamborghini hypercar, de Sián.

 

Sinds februari 2021 is Lamborghini Brussels Authorized Partner van Tecnomar voor de Lamborghini 63, waardoor de Brusselse dealer dit fabuleuze jacht eveneens kan commercialiseren. "We hebben het geluk dat we één van de grootste Europese Lamborghini-dealers zijn", stelt David Favest, General Manager van Lamborghini Brussels. "Om onze klanten in de best mogelijke omstandigheden te kunnen ontvangen, hebben we geïnvesteerd in een configurator en een waarheidsgetrouw schaalmodel van het jacht dat 1,5 meter groot is. Wij zullen ook deelnemen aan verschillende evenementen in het kader van dit partnership. Zo kunnen we onze activiteiten diversifiëren en het hele Lamborghini-ecosysteem aan onze klanten voorstellen."

 

De snelste van de vloot

De Tecnomar is voorzien van twee MAN V12 motoren die elk 2.000 pk (!) leveren zodat de Tecnomar for Lamborghini 63 tot 60 knopen haalt waardoor dit het snelste jacht in de Tecnomar vloot is. Door de aangepaste materiaalkeuze (vb. koolstofvezel) kan men het gewicht zo laag mogelijk te houden. Het jacht zet 24 ton op de weegschaal en meet 63 voet.

Zowel qua uiterlijk als in het interieur maakt het jacht de link met het Lamborghini-universum erg duidelijk. Het lijkt er zelfs op dat de cockpit van één van de auto's rechtstreeks is geïntegreerd in de stuurhut van het jacht. Meer nog, de twee "Start/Stop"-knoppen (één per motor) die de V12-motoren tot leven wekken, zijn quasi identiek aan de rode startknop van een Lamborghini. Uiteraard kan elke klant zijn jacht aan zijn eigen smaak aanpassen, met de kleuren die hij wenst en alle comfortuitrusting die hij nodig acht (badkamer, slaapkamers, enz.).

Over Lamborghini Brussels

Press room Lamborghini Brussels voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

Profiel van de groep

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018. Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018. Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018. 

© 2021 D'Ieteren Group SA/NV. Alle rechten voorbehouden.

Wettelijke Informatie :  https://www.dieteren.be/media/rx0pzkmh/wettelijke-informatie.pdf   Lamborghini Brussels
Grote Baan 399, Grand Route
B-1620 Drogenbos